VELKOMMEN:HJEM

VELKOMMEN:HJEM er en interaktiv vandreinstallasjon som passer for publikum fra 10 år og oppover. Installasjonen består av seks telt med multikanals lyd, som inneholder bl.a. hverdagsgjenstander som lager lyd når de berøres. Publikum får gå inn i teltene og oppleve og utforske de enkelte stasjonene.

Gjennom musikk, bilder, følelser og sanseinntrykk ønsker vi fortelle noe om hva det vil si å ha et hjem. En av kjernene i installasjonen er stemmer. Vi har blant annet stilt spørsmålet “Hva betyr hjem?”, til mennesker med ulikt perspektiv, både til unge mennesker som har et trygt hjem, og til unge flyktninger som har mistet sitt hjem og leter etter et nytt. Stemmeopptakene av de ulike svarene har vi latt barnestemmer fra barnekor/teatergruppe bearbeide og reflektere over på ulike måter. Materialet som oppstod fra dette “møtet” har vi satt sammen i en lydlig og fysisk arkitektur. For bakgrunnsinfo, gå til denne siden.

Konsept/musikk/lyd: Gunhild Seim
Konsept/scenografi: Terese Arildsdatter Riis

Installasjonen har vært vist bl.a. på festivalen Nordic Music Days i Bodø 2019, der tema for festivalen var sannhet og hvordan det som er sant alltid avhenger av perspektivet til den som ser.

 

Medvirkende:

Stemmer:
Feltopptak fra flyktningeleir
Arkivopptak av Neda Abdallah (NRK)
Stavanger kulturskoles juniorkor
Stavanger kulturskoles dramaavdeling
Programmering: Dag Egil Njaa
Feltopptak: Eli Bijnens og Gunhild Seim
Lydstudio: Team Studio
Lydtekniker: Frode Ytre-Arne
Produsent: John Lilja
Lærere fra Stavanger Kulturskole: Elin Aase, Kari Elisabet W. Fuentes
Arduinoprogrammering: Pål Asle Pettersen
Trearbeid: Hagens Småbruk
Teknisk rådgivning: Notam
Inspirator: Tariq Ismail
Bilder/Video: Thomas Lønning
Arkivleverandør: NRK
Støtteytere: Komponistenes Vederlagsfond, Norsk Kulturråd, Statens kunstnerstipend, Rogaland Fylkeskommune, Stavanger Kommune

 

 

Pin It on Pinterest